QUI SOM

La Coral Xàntica neix a Girona el setembre de 1993. Està formada per un grup de cantaires joves i dues directores, que amb la principal finalitat de cantar i passar-ho bé es reuneixen cada setmanta.

La Coral Xàntica es caracteritza per un ambient molt bo i peculiar entre les cantaires i les directores, que neix d'un respecte per les diferents personalitats i caràcters propis de cadascú. Moltes de les components de la coral fa més de vint anys que canten plegades i, per tant, el temps ha transformat la coral en una gran família.

La coral compta amb un repertori molt variat que comprèn peces d'estils diversos: cançons tradicionals catalanes, italianes, brasileres, espirituals negres, cançons d’autors clàssics, cançons del renaixement i moltes més.

Les seves interpretacions són, sovint, una mica innovadores, amb canvis en la col·locació de les cantaires, amb usos de diferents timbres i, si és necessari, amb algun acompanyament instrumental (piano, guitarra, instruments de percussió).

La formació va actuar al 25è Aniversari de la Coral Saba Nova (1994), a l'ExpoCultura de Barcelona (1994) i al 25è Aniversari de la Coral Infantil Sant Narcís (1999). La coral va participar - com a membre de l'associació Corals Joves de Catalunya - en els homenatges a Oriol Martorell (1996) i a Enric Ribó (1998). El juliol de 1997 va assistir a la 2a Trobada de Joves Cantaires a Thuïr (Catalunya Nord) i el 1999 a la Setmana Internacional de Cant Coral de Girona. A l'any 2000 va participar en el concert de celebració del 30è Aniversari de les Corals Joves de Catalunya a l'Auditori Nacional cantant el Carmina Burana de Carl Orff. L’any 2007 va participar en la interpretació de l’African Sanctus, de David Fanshawe, també a l’Auditori, i de Tangos i Mujeres Argentinas, un conjunt de peces genuïnament argentines cantades només per veus femenines. Aquest mateix any va participar en la inauguració del Festival de Músiques Religioses de la ciutat de Girona amb el concert Sacred Concert de Duke Ellington, i repetint amb la cantata African Sanctus va participar en la inauguració del Palau de Congressos del Principat d’Andorra.

Com a membres de l'associació Corals Joves de Catalunya, la Coral Xàntica procura participar de les diferents activitats que es proposen, com trobades amb altres corals, setmanes cantants, concerts, etc. D'aquesta manera es manté l'interès i la motivació dins l'ambient de la coral, ja que hi ha l'oportunitat d'interpretar grans obres que requereixen la participació d'un gran nombre de cantaires o bé necessiten l'acompanyament d'una orquestra, és a dir, obres que no es poden abarcar si no és dins d'un moviment coral important.

A l'any 2008 la Coral Xàntica celebra els seus primers quinze anys. Ho celebrarà de forma molt especial, amb un concert a la ciutat de Girona. En aquesta celebració hi quedarà reflectit el treball continu d’aquestes cantaires que, setmana rere setmana, es troben per compartir estones amb molta música i comparteixen, al capdavall, gran part de la seva vida.

Comments